När förkylningen kommer krypande, öronen ömmar, halsen gör småont och kroppen är trött med två dagar kvar till fyssäsongsstarten är alla medel tillåtna. Har man längtat efter den kommande månaden en hel säsong är förkylning inget alternativ helt enkelt. Jag tvärvägrar. 
 
Därför kör jag stenhårt på huskurer, vitamintillskott, frukot och grönt, bra mat och C-vitamindrycker för tillfället. 
Igår kväll började jag prova en ny grej och imorse körde jag omgång två med vitlöksdränkta bomullstussar i öronen. Lovar att tala om ifall det skulle fungera på öronontet som alltid är mitt första tecken på förkylning. 
 
Vaknade med halsont imorse och ställde in den planerade träningen för att koka förkylningsdricka med citron och ingefära och inta en rejäl och immunförsvarsboostande frukost istället. 
Drycken kan jag rekommendera även om jag får kämpa rejält (ingefära ligger inte så högt på min tycka-om-lista). Gör en laddning när dina första förkylningssymptom dyker upp, håll tummarna, drick så det sprutar ur öronen och underskatta aldrig placeboeffektens betydelse. 
 
Skål!
 
 
 
1 citron (gärna ekologisk) 
50 g ingefära 
2 liter vatten 
 
Tvätta citronen ordentligt och skär bort det allra yttersta lagret av skalet med en kniv. Försök att undvika det vita under skalet så mycket som möjligt. Spara skalet då det ska användas! 
Avlägsna och släng det vita som finns runt fruktköttet. 
Skiva citronen i skivor och spara dessa! 
Väg upp 50 gram färsk ingefära och skala denna (enklast att använda en tesked). Skiva i tunna skivor och spara dessa! 
Koka upp 2 l vatten, lyft av plattan, häll i ingefära + citronkött + citronskal och låt dra i 15 minuter. 
Sila bort och häll upp i en kanna. 
"Njut" av drycken som ett varmt te eller med några isbitar som ett iste och njur på riktigt av att ta död på förkylningen!